28/09/2016

Tapes i vins per la Garrotxa de l’1 al 25 d’octubre, una combinació de tapes i plats recomanats per a tots els gustos, acompanyats d’un vi d’una DO Catalana. L’objectiu és crear una ruta enogastronòmica de proximitat. La campanya es divideix en dues propostes. Per una part, es vol convidar a anar de tapes a la tardor, una estació, en la qual, el temps i la temperatura encara són agradables per sortir a passejar. Per altra, convidar a visitar els diferents restaurants que proposen un plat recomanat, en alguns casos forma part d’un menú amb maridatge de vins, en d’altres es tracta d’un plat de la carta creat per a l’ocasió. Amb tot, promocionar la gastronomia de la Garrotxa.  El preu de la tapa i una copa de vi es manté a 2,9€. Els preus dels plats recomanats són variats i per a totes les butxaques.

A diferència de les altres edicions, no hi haurà un passaport per segellar i entrar en el sorteig d’un àpat, sinó que aquesta vegada es farà un concurs d’un àpat per a dues persones per al sopar de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, a través de facebook a la pàgina www.facebook.com/rutatapesolot, on s’haurà d’etiquetar amb qui s’aniria a sopar i clicar m’agrada a la publicació.

A més a més, es portaran a terme activitats a l’entorn del vi, el tret de sortida el donarà l’activitat organitzada conjuntament amb el Servei de Català d’Olot, “Vins beguts, poemes llegits”, el dijous 29 de setembre a les 19.00h a la terrassa del Museu dels Sants (en cas de pluja es farà a la sala dels Vitralls). Es tracta d’un maridatge de vi i poesia, es farà un tast de vins de la mà de la sommelier Anna Castell, combinat amb les lectures de poesia de l’escriptor Roger Vilà Padrós. El preu de l’acte és de 3€, i s’han de reservar els tiquets prèviament al Servei de Català o a l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa.

A banda, cada setmana hi haurà un tast de vins de diferents DO catalanes al 5 Titius d’Olot, les portaran a terme diferents sommeliers i propietaris de cellers. Finalment, el dijous 20 d’octubre  l’Hotel Mas La Ferreria de la Vall de Bianya ha organitzat un tast de carns acompanyades de vins de la DO Empordà, amb la intenció de sorprendre els assistents. A més, el tast inclou una degustació del nou Gin Volcànic.