< Noticies

Torna Porcus Refinatus

27/02/2024

De l’1 al 17 de març es portarà a terme una nova edició de Porcus Refinatus, una proposta gastronòmica formada per tapes i plats elaborats amb porc com a ingredient principal. Des de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i Cuina Volcànica, hem volgut traslladar aquesta  campanya al primer trimestre de l’any, ja que tradicionalment és l’època que es porta a terme la matança del porc i per tant, on creiem que hi encaixa millor. La relació dels restaurants amb el porc com a ingredient és de sempre. El principal objectiu és la valorització del porc com a producte de proximitat i popular, molt arrelat a la història i tradició gastronòmica de la Garrotxa, com també posar en valor la feina i esforç dels petits productors que el treballen, amb la voluntat de crea sinergies i vincles entre restauradors i productors.

Aquest any, són una trentena d’establiments del gremi els que ofereixen diferents propostes culinàries a l’entorn de porc, mantenint el format de la Tapa més Porca i el Plat més Marrà. Recordem que si s’opta per la tapa més porca, es podrà fer ruta per diferents establiments que oferiran una tapa per 4€. En el cas de l’opció del plat més marrà es podrà escollir entre els diferents plats proposats que es trobaran destacats a les cartes dels restaurants participants.

A més a més, Porcus Refinatus vol destacar la feina ben feta dels productors, per això aquest any hi ha un espai dedicat a ells, tant en el díptic, a la web com a les xarxes socials. La idea és anar evolucionant el projecte fins a arribar a realitzar unes jornades gastronòmiques a l’entorn del porc.

Paral·lelament, s’ha organitzat el taller de cuina Cassoles de tota la vida que anirà a càrrec de Felip Hontoria del Restaurant Ca la Matilde de Sant Feliu de Pallerols, Jordi Vilarrasa de Carns i embotits Jordi Vilarrasa i  Fermí Corominas de Porcs Casolans Corominas i es portarà a terme el dimarts 5 de març a les 18.00h a l’Aula Cuina de la Plaça Mercat d’Olot. Per participar al taller cal inscripció prèvia enviant un whats app al telèfon de l’Associació d’Hostalatge 607401947, ja que les places són limitades.

Per altra part, s’haurà d’estar atent al compte d’instagram de @garrotxahostalatge, ja que se sortejaran 14 vals per valor de 50€ per gastar o en format lot de productes a Carns i Embotits Jordi Vilarrasa, Embotits Gori, Embotits Masó Olot, Carnisseria Planagumà, Carns Vila, Porcs Casolans Corominas, Eco Riera & Esteve Riera.

Una campanya creada en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible, el model turístic amb el que es basa el turisme de la Garrotxa, pensant sempre en els tres eixos principals: producte, medi ambient i persones.

Diptic-Porcus-Refinatus_202420240227.pdf