< Noticies

Jornades Gastrovolcàniques. Reptes de futur per l'hostaleria de la Garrotxa

07/11/2023

Unes Jornades Gastrovolcàniques que aposten per un programa que explori el futur de l'hostaleria de la Garrotxa

Des de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa hem organitzat les Jornades Gastrovolcàniques. Reptes de futur per l’hostaleria de la Garrotxa, en el marc del projecte La Garrotxa soft & smart county. Destinació turística sostenible i intel·ligent a través del Pla de Recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea amb els fons de Next Generation. Les jornades es portaran a terme els dies 14 i 15 de novembre. Es tracten d’unes jornades professionals adreçades a persones del món de l’hostaleria, turístic, agroalimentari i de promoció del territori i volen ser una experiència única i inspiradora per als professionals de l'hostaleria i els amants de la gastronomia. Un esdeveniment pensat per reunir experts del sector i líders d’opinió per abordar reptes i oportunitats de futur.

S’iniciaran el dia 14 de novembre a Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas amb la presentació dels resultats del Pla estratègic de l’estat actual de l’hostaleria de la Garrotxa que s’ha elaborat a partir d’un treball de diagnosis del sector amb enquestes a persones propietàries d’establiments d’hostaleria, entrevistes a professionals i un mostreig de la població local de la comarca.

Tot seguit, s’han programat 4 ponències:  

  • Valorització del sector, integració del talent en l'hostaleria i relació amb el client a càrrec de Toni Gerez, primer xef de sala distingit per les Estrelles Michelin i Cristina Feliu propietària del Restaurant L’Aliança d’Amer.

Parlarem dels canvis a nivell laboral pel que fa a la conciliació familiar, les noves generacions, els clients del segle XXI, entre altres temes.

  • Producte local a l'hostaleria i la relació entre productors i restauradors a càrrec de Joel Castanyé propietari del Restaurant La Boscana de Bellvís amb una Estrella Michelin.

Ens centrarem a parlar de les relacions entre productor i restaurador, de la importància de l’ús d’un producte de proximitat. De tancar el cercle de consum.

  • La sostenibilitat aplicada a l'hostaleria a càrrec d ’Amanda Barba tècnica de la Fundació Alícia.

Aquesta sessió es centrarà en la manera de reduir l'impacte ambiental i promoure una hostaleria més ecològica.

  • Associacionisme i el futur dels col·lectius a càrrec de Martí Sabrià ex gerent de l’associació Costa Brava Centre i Pep Palau director del Fòrum Gastronòmic i co creador del col·lectiu Osona Cuina.

Explorarem les noves necessitats de l'associacionisme, els serveis de valor per als membres del gremi i el futur dels col·lectius i el desenvolupament del sector.

Una vegada finalitzades les xerrades es realitzaran unes dinàmiques de treball Ajuda’ns a prioritzar les accions de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa a càrrec de Jaume Marin on es tractaran les 4 temàtiques tractades i permetrà als participants a contribuir en l’objectiu d’establir un pla estratègic i d’accions per als pròxims anys de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa.

El dia 15 de novembre es farà la cloenda de les Jornades Gastrovolcàniques a l’Espai Cràter d’Olot, on es presentaran les conclusions del dia anterior i Ada Parellada propietària del restaurant Semproniana i membre del projecte Gastrorecup farà la ponència sota el nom de Sostenibilitat, talent i com crear un efecte diferenciador en la hostaleria actual.

A continuació, es farà entrega dels reconeixements que atorga l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. El Volcanet d’Or, que aquest any és per a Lluèrnia Associació Cultural per l’organització de Lluèrnia, festival del foc i la llum i el que això significa per a la promoció de la comarca. El Volcanet d’Argent per l’empresa Tot Treball, pel suport que dona als actes organitzats pel gremi. I finalment, es farà homenatge a la família Castañer Estartús de l’allotjament i restaurant Ca la Carmelita de Sant Privat d’en Bas pels més de 50 anys dedicats a l’hostaleria.  

L’acte acabarà amb un sopar a peu dret a càrrec del Grup Quinze Ous.

Per donar continuïtat gastronòmica a les jornades, del 16 de novembre al 3 de desembre es portaran a terme els tradicionals menús de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, on alguns restaurants ofereixen un menú elaborat amb productes del territori i de proximitat.

Aquestes jornades són una oportunitat única per connectar amb altres professionals del sector, aprendre d'experts i explorar solucions als reptes actuals. Per assistir a les jornades cal inscripció prèvia.

Per a més informació i confirmació d'assistència contacteu amb:

Neus Gimenez - ngimenez@garrotxahostalatge.cat

Per a més detalls i programació completa, visiteu el lloc web oficial

https://www.garrotxahostalatge.cat/ca

Podeu seguir tota la informació també al compte d’instagram @garrotxahostalatge

Programa-Jornades-Gastrovolcaniques-220231107.pdf