< Noticies

Gran participació a les Jornades Gastrovolcàniques

22/11/2023

Les Jornades Gastrovolcàniques – Reptes del Futur de l’Hostaleria de la Garrotxa, celebrades els dies 14 i 15 de novembre, han estat tot un èxit de participació durant tots dos dies.

Durant la jornada tècnica del matí del dia 14, més de 50 persones van assistir a les diferents sessions i presentacions, destacant la presentació de resultats del Pla estratègic de l’estat actual de l’hostaleria de la Garrotxa, conduïda per Rosa Rodon (Diari Ara) i Jaume Marín (BIM Consultors) i amb ponents com Xavier Abad i Marc Grijalvo de BIM Consultors.

La matinal va continuar amb interessants ponències sobre la valorització del sector, la integració del talent en l'Hostaleria i la relació amb el client, amb la participació de destacats professionals com Toni Gerez, el primer xef de sala distingit per les Estrelles Michelin, i Cristina Feliu, Directora de sala del restaurant L’Aliança d’Anglès.

El punt culminant del matí va ser la sessió dedicada al "Producte Local a l'Hostaleria i la Relació entre Productors i Restauradors," amb la presència de Joel Castanyé del Restaurant La Boscana.

Tot seguit , Amanda Barba de la Fundació Alícia va oferir una inspiradora ponència sobre la "Sostenibilitat Aplicada a l'Hostaleria," explorant maneres de reduir l'impacte ambiental, promoure l'ús responsable dels recursos i fomentar una hostaleria més ecològica i sostenible.

Més tard i per acabar el matí , Martí Sabrià i Pep Palau van liderar una sessió enriquidora sobre "Associacionisme: El Futur dels Col·lectius," analitzant el paper que pot jugar l'associacionisme en el futur dels col·lectius i en el desenvolupament del sector.

Les dinàmiques de treball de la tarda, conduïdes per Jaume Marin, van permetre als participants contribuir a establir un pla de prioritats per a l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa.

La jornada de cloenda del dia 15 va incloure un discurs de Gerard Xifra, President de l’Associació d’Hostalatge, seguit de la presentació de les conclusions de les dinàmiques de treball del dia anterior a càrrec de Marc Grijalvo de BiM Consultors.

La jornada va culminar amb la ponència d'Ada Parellada sobre "La sostenibilitat, el talent i com crear un efecte diferenciador a l’hostaleria actual," seguida d'un torn obert de preguntes gestionat pel presentador de l’acte Jaume Marin.

Finalment, es va realitzar l'entrega dels premis Volcanet d’Or i Volcanet d’Argent, així com un emotiu homenatge a la família Castañer Estartús del Restaurant i allotjament Ca la Carmelita de Sant Privat d’en Bas, en reconeixement als seus més de 50 anys dedicats al món de l’hostaleria.

Les Jornades Gastrovolcàniques 2023 van ser possibles gràcies al suport del projecte La Garrotxa soft & smart country, una destinació turística sostenible i intel·ligent finançada per la Unió Europea a través del Next Generation EU.

L'èxit de participació i l'entusiasme mostrat pels assistents fan que l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa consideri aquestes jornades com un pas significatiu en la promoció de la innovació i el creixement sostenible en el sector de l'hostaleria a la comarca. Esperem que aquesta trobada inspiradora sigui el punt de partida per futures col·laboracions i iniciatives que continuïn millorant la qualitat i l'impacte de l'hostaleria de la Garrotxa.