Borsa de treball

És un servei adreçat a facilitar la inserció laboral dels seus associats

Fes-te soci!

Associa't ara i uneix-te a les nostres campanyes de promoció.

Zona Associats

Consulta la documentació pels nostres asociats

40 anys d'Hostalatge Garrotxa

El 18 de maig de 1977 un grup d’empresaris del sector de l’hostaleria de la Garrotxa, aprofitant la reforma de la Llei Sindical que permetia als empresaris i treballadors constituir-se com a gremi/associació segons la seva activitat empresarial, van decidir unir-se per a constituir l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. Els seus fundadors van ser: Lluís Puig, primer president del gremi, i propietari d’una de les primeres empreses de càtering de la comarca, Servei de Cuina d’Olot; Josep Coll, de l’Hostal La Perla, actual Hotel Restaurant i Apart hotel La Perla; Joan Ralita de l’Hostal Residència Garrotxa ubicat a la plaça Mora, actualment desaparegut; Pere Reixach del Restaurant La Deu, amb més d’un segle d’història, Emili Pujolràs del Restaurant La Francesa, i Josep Busquets, del desaparegut i mític Pub Watson del carrer del Roser.

Al cap de 8 anys de la constitució de l’Associació, la junta del moment, inquieta i jove, va decidir crear un acte gastronòmic que aglutinés a diferents restaurants en un mateix espai, i crear un aparador de la cuina garrotxina. El principal objectiu era fer de la cuina del territori, un incentiu més del reclam turístic, idea que es percep en aquest fragment que Lluís Puig va utilitzar per engrescar als establiments a participar a la Mostra: Encara que a primer cop de vista pugui semblar una frivolitat, el que ens permetem plantejar, per poc que s’hi reflexioni, ben segur que no es deixarà de reconèixer el que pot representar per la comarca de la Garrotxa, el fet que es porti a terme aquesta Mostra, ja que no solament la bellesa del paisatge, la sanitud de les seves aigües, i l’art i les pedres amb el regust més o menys històric poden atraure el turisme (...).

El 20 de setembre de 1984 es va portar a terme la 1a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa al Pavelló d’Esports d’Olot. Un esdeveniment que va créixer, avançar i progressar al mateix ritme que els restaurants que el feien possible, és tant així, que en motiu del II Congrés Català de Cuina l’any 1994, es va crear el col·lectiu Cuina Volcànica format per un grup de restaurants amb l’objectiu de representar, defensar i promocionar la Garrotxa a través dels fogons, utilitzant productes autòctons i de proximitat, i convertint-se en el pilar de la Mostra Gastronòmica i de l’Associació.

Des del seu naixement l’Associació d’Hostalatge ha treballat per als interessos dels seus agremiats, donant servei a les seves necessitats: formació, normatives i lleis, celebracions, activitats gastronòmiques, entre d’altres, necessitats molt diverses i canviants amb el pas dels anys. En un primer moment, la gestió es portava d’una manera més familiar i propera, val a dir, que el nombre d’establiments dedicats al món hoteler i de la restauració de la comarca era inferior a l’actual, i és aquella frase que acostumen a dir els associats més antics “tothom es coneixia...” En un sector on els horaris es desenvolupen a la inversa de la vida quotidiana, en van sortir moltes amistats i activitats lúdiques que es recorden amb nostàlgia i emoció. Amb el temps, la gestió del gremi es va anar professionalitzant amb la contractació de tècnics, i l’increment d’activitats, esdeveniments i formació. A l’actualitat, l’Associació ha arribat a la seva maduresa després d’un llarg recorregut i vivències, i al costat de Turisme Garrotxa treballa per a la promoció del territori, amb l’objectiu de convertir la Garrotxa en una comarca turísticament sostenible i intel·ligent.

Llegir més

Publicitat

Veure patrocinadors

Benvinguts a la Garrotxa

Som una associació sense ànim de lucre, que té com a objectius promocionar la gastronomia i el turisme sostenible amb l'organització d'actes i la participació en esdeveniments.  La visita a la Garrotxa passa també per escollir bé un hotel, restaurant, o bar gastronòmic i des de l'associació t'ho posem fàcil.

Paisatges de la Garrotxa

Novetats a la Ruta de les Tapes. Converteix-te en jurat!

La Ruta de les Tapes d’Olot torna amb un canvi de patrocinador, aquest any és Cervesa Moritz, qui aposta per la ruta. Del 26 de maig al 25 de juny, 20 establiments de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, oferiran una tapa més un quinto Moritz per...

Llegir més

Nou conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Olot

L’Ajuntament d’Olot acaba de renovar el conveni de col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa amb l’objectiu, de treballar conjuntament en la promoció de la ciutat. L’acord signat preveu la seva col·laboració en activitats de ...

Llegir més

Directori d'empreses col·laboradores amb l'AHLG

Mapa

Localitza els establiments AHLG

Veure mapa dels establiments