< Noticies

Tornem amb la Ruta de les Tapes d'Olot

27/04/2022

 

RUTA DE LES TAPES - MENJA’T OLOT D’UNA MOSSEGADA

Després de dos anys sense portar-se a terme, torna la Ruta de les Tapes d’Olot, serà la 10a edició, però a diferència dels altres anys, es farà el mes de maig enlloc del juny. Del 6 al 29 de maig, 18 establiments de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, com ja és tradició, oferiran una tapa més un quinto Estrella Galicia o canya 1906 per 3,5€.

 

Després de deu anys des de la primera edició la ruta manté inalterable la condició d’esdeveniment social capaç, per ell mateix, de generar una dinàmica de mobilització ciutadana, i promoure els establiments que en formen part.

 

El format del fulletó de la ruta, des d’on els tapejadors segellaven les tapes que havien provat i votaven la que més li havia agradat, ha canviat, i s’ha convertit en un díptic on només hi apareix informació dels establiments i les tapes que la formen, així com els horaris i espais on es podrà degustar la tapa a cada local, però sense el sistema de votació, que s’ha digitalitzat.

 

La nova manera que tindran els tapejadors de votar les tapes, és a través de la lectura d’un codi QR que el trobaran tant en els díptics de la ruta, com en els sobretaules que els bars i restaurants tindran en els seus establiments, amb la informació de la seva tapa i el codi. També la podran votar accedint directament a la web de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa.

 

Quan el tapejador escanegi el codi QR amb el seu mòbil, serà dirigit a una pàgina on li apareixeran totes les tapes, i des d’on les podrà votar, en realitat es tracta del feed de posts d’Instagram. La votació també es podrà realitzar directament des de l’Instagram de @garrotxahostalatge, sense la necessitat de passar per la web. Aquest sistema fa que l’usuari pugui votar una única vegada cada tapa, però que en pugui votar tantes com vulgui, al final és un sistema de clicar un m’agrada a una publicació. Finalment, la tapa que obtingui més m’agrades serà la que obtindrà el reconeixement de Millor Tapa Popular de la Ruta de les Tapes 2022.

 

Per altra part, en aquesta edició s’ha volgut recuperar el reconeixement Professional. Un jurat format per persones de diferents àmbits recorreran els establiments de la ruta, i valoraran les tapes, i la que obtingui més puntuació serà l’escollida com a Millor Tapa Professional de la Ruta de les Tapes 2022. La identitat dels membres del jurant, es mantindrà en secret fins que s’acabi la ruta, ja que els establiments no sabran qui són.

 

Quan els tapejadors hagin fet la lectura del codi QR i hagin votat la tapa, tindran l’opció de registrar-se amb les seves dades i guanyar premis. Podran entrar en el sorteig de:

 

·       Una estada gastronòmica per a dues persones a L’Arcada de Fares de Sant Ferriol

·       Un vol en globus amb Vol de Coloms

·       Vals de 20€ de descompte per gastar a través del Garrotxa Approp

·       Lots de cervesa Estrella Galícia i 1906, amb les seves copes.

Les condicions per obtenir el premi a part de registrar-se, és que segueixen el perfil d’Instagram d’Hostalatge Garrotxa i de l’establiment de la tapa que hagin votat.  

 

El patrocinador de la ruta d’enguany és cervesa Estrella Galícia i 1906, que ha donat suport al gremi, i que distribueix BeiBo Cash, un proveïdor de la comarca.

 

La ruta es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa.

 

Instagram @garrotxahostalatge

www.facebook.com/rutatapesolot

 

I els aquells tapejadors que vulguin compartir la seva experiència, ho poden fer etiquetant-nos i utilitzant el hashtag #rutatapesolot

 

Consulta les tapes Diptic-Ruta-de-les-Tapes_202220220502.pdf