< Noticies

Per Festes Entaula't

29/12/2021

 

L’Ajuntament d’Olot inicia una campanya de suport als establiments de restauració, junt amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, el Consell Comarcal de la Garrotxa i a través de DinamiG s’impulsa una iniciativa de difusió per recordar que, tot i les limitacions obligades per la COVID, els establiments estan oberts aquests dies de Festes.

 

Amb el lema Per Festes entaula’t! Els restaurants de la Garrotxa cuinem per tu!, es vol fer incís que es pot anar a menjar als restaurants de manera segura, ja que els establiments compleixen amb totes les mesures COVID, a més d’oferir la possibilitat d’encarregar menjar per emportar-se a casa.

 

Les noves restriccions dictades per La Generalitat els darrers dies per contenir els contagis de la 6a onada de la COVID19, les quals resolen que la restauració només pot oferir un 50% del seu aforament interior, i ha de tancar a la una de la matinada, han provocat que els establiments hagin hagut d’estructurar de nou les seves reserves, principalment, per dies assenyalats com Cap d’Any, o bé anul·lar-lo. És per això, que es vol impulsar aquesta campanya de difusió per promoure els restaurants com espais segurs, que continuen oberts durant les festes, per poder-hi portar a terme celebracions, i en el cas que no sigui possible, també es pot encarregar el menjar per emportar a casa.

 

Per Festes entaula’t! és la continuació de la campanya que va tenir lloc l’octubre de 2020. En aquell moment, es va iniciar una campanya de difusió amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa per donar a conèixer els establiments que, a causa de les mesures de contenció de la COVID, només podien oferir servei a domicili o menjar per emportar.

 

La campanya forma part de les accions que l’Ajuntament d’Olot a través de DinàmiG ha anat posant en marxa des de l’inici de l’estat d’alarma per la COVID adreçades a aquest sector. La possibilitat d’ampliar terrasses (sense haver de pagar drets) per poder conciliar les mesures de protecció de la salut i l’activitat econòmica, la col·locació de noves terrasses a establiments d'hostaleria i restauració i l'obertura d'espais de degustació a establiments comercials que elaborin productes artesanals són algunes de les mesures acordades, junt amb la convocatòria d’ajuts, o la creació de projectes com el Garrotxa Approp per dinamitzar el foment pel consum local. Són algunes de les accions contemplades en el Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació d’Olot i la Garrotxa. Un total de 122 propostes per continuar impulsant i donant suport al teixit empresarial de la ciutat afectat per les conseqüències i la crisi de la pandèmia de la COVID-19.