< Noticies

Les tapes guanyadores de la ruta 2024

12/06/2024

La Ruta de les Tapes d’Olot ha tancat amb un increment de participació respecte l’edició passada. S’han fet un total de 32.649 tapes, el que indica que es tracta d’una campanya consolidada que dinamitza el carrers d’Olot, a més de ser una acció de cohesió social i una bona promoció per als establiments que la formen. Aquest any, com a novetat es va obrir la participació a bars i restaurants de la resta de la Garrotxa, l’únic que s’hi va atrevir va ser L’Eixida de Montagut que n’ha fet una bona valoració. L’objectiu és que s’incrementin en les futures edicions i crear una ruta gastronòmica comarcal.

Un clàssic de la ruta són els reconeixements que es fan a les tres Millors Tapes del vot Popular escollides pel vot dels tapejadors i les tres Millors Tapes del vot del Jurat, escollides per un jurat que aquest any el formaven les creadores de contingut de Can Putades (Ona, Núria i Joana), el peixater i proveïdor Isma Pinto de Peixos Isma, el periodista del Nació Digital Pau Masó i el comunicador i community manager.

Les tres millors tapes del vot popular han estat en primer lloc Bikini de galta de vedella guisada amb formatge de Mas Farró de l’Hostal del Sol, en segona posició Gambot en tempura sobre enciam i salsa kimuchi del Wabi Sabi i en tercer lloc, Ni fu, ni fua de La Rutina.

Pel que fa a les tres millors tapes del vot del jurat i per aquest ordre són: Bikini de galta de vedella guisada amb formatge de Mas Farró de l’Hostal del Sol, Botifarra blanca, de xai a la brasa, amb pa amb tomàquet i all i oli i Tortell de Can Carbasseres amb pulled pork i reducció de ratafia Russet de La Perla Terrassa.