< Noticies

Les tapes guanyadores de la Ruta 2022

07/07/2022

La Ruta de les Tapes d’Olot ha tancat la 10a edició, després de dos anys sense portar-se a terme a causa de la pandèmia, amb l’elaboració de més de 18.000 tapes, unes xifres que consoliden la ruta, després de més d’una dècada ha aconseguit mantenir un públic fidel, i consolidar-se com un acte de dinamització a la ciutat.

Aquest any es va recuperar el Reconeixement a la Millor Tapa Professional de la Ruta de les Tapes. Un jurat format per  La Meritxell Roig, cuinera del Restaurant Can Xel, formada al Basque Culinary, i professora de cuina dels alumnes del PTT; Laura Vardenys, community manager d’establiments de restauración; i Òscar Cabanas, director del setmanari La Comarca, van recórrer tots els establiments que formaven part de la ruta, sense que aquests sabessin qui eren, i van valorar les tapes a nivell gastronòmic, creatiu, la presentació i la motivació per part dels hostalers.  Les tapes escollides van ser:

1.      Quina Barra – Tàrtar de vedella Natrus amb blat de moro i el seu carbó.

2.      Wabi Sabi – Tastet de tàrtar de tonyina.

3.      L’Altre Manolo – Brioix amb gallineta cruixent i maionesa de curri Madràs.

Hostal del Sol – Xuixet de fondue de l’hostal.

 

Per altra part, també es va portar a terme el Reconeixement a la Millor Tapa Popular de la Ruta de les Tapes, aquest any es va digitalitzar el sistema de votacions, a través de la lectura d’un codi QR que es trobava en els díptics de la ruta, i en els sobretaules que els bars i restaurants ttenien en els seus establiments, amb la informació de la seva tapa i el codi, es van suprimir els tradicionals fulletons que es dipositaven a les urnes.

 

Les tres tapes guanyadores van ser:

 

1.      Hostal del Sol - Brioix amb gallineta cruixent i maionesa de curri Madràs.

2.      Lògic – Bombó de formatge.

3.      L’Altre Manolo - Brioix amb gallineta cruixent i maionesa de curri Madràs.

 

A part de reconèixer els establiments amb les tapes premiades, la Ruta també ha donat premis entre els tapejadors que han votat les tapes i ens han seguit a les xarxes socials. Una estada gastronòmica per a dues persones a l’Arcada de Fares de Sant Ferriol, un vol en globus a Vol de Coloms, 5 vals de descompte de 20€ per gastar a través del Garrotxa Approp, i 10 lots de cervesa Estrella Galícia i 1906.