< Noticies

Jornada Gastrovolcànica en el marc de la 36a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

27/10/2022

Jornada Gastrovolcànica dijous 3 de novembre a les 18.30h a l'Espai Cràter d'Olot.

Després de dos anys sense portar-se a terme la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa per causa de la Covid19, un esdeveniment madur amb 35 anys d’història, i que reunia en un sopar diferents restaurants que elaboraven un tast especial per a l’ocasió, i en el que hi assistien altres membres de la restauració garrotxina, empreses col·laboradores de l’associació, entitats, i públic final, se li ha volgut donar un nou plantejament, organitzant una trobada adreçada als establiments que formen part de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa.

La Jornada Gastrovolcànica, serà una trobada que pivotarà a l’entorn de la ponència Rendibilitat econòmica, sostenibilitat, producte i valor humà a les empreses d’hostaleria, on diferents persones relacionades amb el món de la restauració i hostaleria, faran una radiografia de la situació gastronòmica actual.  Seguida d’una taula rodona, i torn obert de preguntes.

Els ponents participants són:

o   Fran Cabello, fundador de RestaurUp i gestor de Gastronòmic Grup.

o   Fina Puigdevall i Martina Puigvert xefs del Restaurant Les Cols** d’Olot.

o   Josep i David Colom, del restaurant L’Hostalet dels Hostalets d’en Bas i membre fundador de Cuina Volcànica.

o   Mireia Badosa i Kevin Meisse, del restaurant L’Equilibri d’Olot.

 

Fran Cabello parlarà de la rendibilitat econòmica i el valor humà a les empreses d’hostaleria; Fina Puigdevall i Martina Puigvert faran referència al seu projecte I+D lligat a la sostenibilitat,  producte, i de relleu generacional; Josep i David Colom intervindran parlant del recorregut del seu restaurant com a membre fundador de Cuina Volcànica, la seva evolució, i també relleu generacional; i finalment  Mireia Badosa i Kevin Meisse exposaran el seu nou projecte del Restaurant L’Equilibri, el seu recorregut a partir d’una visió de nova generació.

Aquest acte vol ser una acció prèvia a unes sessions de reflexió i de treball intern de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, amb el suport de Turisme Garrotxa, que es portaran a terme a la tardor de 2023 per establir les línies de treball futures del gremi.  Aquestes accions seran una actuació més del projecte La Garrotxa soft and smart county, destinació turística sostenible i intel·ligent finançat per Fons Europeus Next Generation, i que tindran com a objectiu:

 

Reflexionar per innovar, integrar el nou talent, posicionar la gastronomia de la Garrotxa, valoritzar el sector, futur del producte local, adaptar el moviment gastronòmic de la Garrotxa al moment actual, i establir les línies de treball futures de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa.

 

Una jornada que serà dinamitzada per experts externs, i on serà necessària la implicació de tots els sectors vinculats amb la gastronomia i hostaleria.  

Una vegada finalitzada la ponència i taula rodona, es donaran els reconeixements que atorga l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa.

·        El Volcanet d’Or, s’atorgarà a l’Associació de Comerciants d’Olot, per fomentar l’associacionisme local, organitzar campanyes i activitats que dinamitzen la ciutat, i promouen el comerç local, la seva oferta i diversitat.

·        El Volcanet d’Argent, serà per la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, pels seus 45 anys de recorregut, per al servei i suport que dona a la nostra associació i els seus socis, i a les 10 associacions de la província de Girona.

·        L’Homenatge a una família del gremi,  per a la família Demonjó i Gifreu del restaurant Les Pedretes i Lògic d’Olot, pels seus quasi 40 anys dedicats al món de l’hostaleria.

L’acte acabarà amb un aperitiu a peu dret elaborat amb tastos elaborats amb productes de proximitat.  

L’accés a la jornada té un cost de 15€ per persona per als establiments agremiats, dels quals 3€ aniran destinats a Integra, una entitat de la Garrotxa, que gestiona centres i serveis adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual. Per a empreses que no siguin membres de l’associació el cost és de 30€.

Per altra banda, la jornada serà el tret de sortida dels Menús de la Mostra de la Mostra Gastronòmics.

Del 4 al 27 de novembre, 15  restaurants de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa oferiran menús per mostrar l’oferta gastronòmica de la Garrotxa. Les diferents propostes es podran consultar a la web www.garrotxahostalatge.cat, i a l’instagram @garrotxahostalatge

Els restaurants participants són: la Quinta Justa, La Brasera, Can Morera, B Crek Solfa, Hostal dels Ossos, Ca la Matilde, Can Xel, La Moixina, Mas Siubés, L’Hostalet, L’Arcada de Fares, Sant Miquel, Hostal del Sol, L’Equilibri.

Foto propietat de Nació Digital