< Noticies

Garrotxa Approp assoleix més d’un 1.750.000€ de despesa als establiments adherits en el seu primer any de funcionament

16/12/2021

El mes de desembre de 2020 va entrar en funcionament Garrotxa Approp, l’aplicació mòbil adreçada principalment a la població local, a les empreses de serveis i a les indústries de la Garrotxa. Aquesta aplicació fomenta el consum local, dinamitza la Garrotxa i fidelitza els clients, a través d’una xarxa multisectorial d’empreses amb promocions i descomptes atractius. Després d’un any de funcionament, el balanç de l’ús de Garrotxa Approp és molt positiu: ja són 105 establiments adherits que ofereixen descomptes als seus clients, prop de 7.000 usuaris que s’han descarregat l’aplicació, assolint un total de 32.410 vendes per un import de 1.790.000€ de despesa a establiments de la Garrotxa.

 

Amb el mateix objectiu d’impulsar el consum de proximitat, Garrotxa Approp s’ha consolidat com una eina per vehicular campanyes de promoció. Un exemple d’això n’és la campanya Olot +50 promoguda per l’Ajuntament d’Olot i que va ha finalitzat el passat 12 de desembre. Aquesta campanya ha generat un impacte econòmic de 729.837,34 € (més del doble dels 300.000 que s’havien previst inicialment) i ha servit també per donar a conèixer l’app entre els locals i visitants. 

 

Turisme Garrotxa i l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa també han vinculat vals regals per gastar en els establiments de l’aplicació a través de campanyes promocionals com “La Volta a peu a la Garrotxa” o el “Tasta i guanya” que del 22 de novembre al 19 de desembre, les persones que han participat o participin a la campanya poden optar a vals regals de 10€ de descompte per gastar a través de l’app. 

En aquest primer any de funcionament del Garrotxa Approp aproximadament 30 empreses han col·laborat d'alguna manera amb el projecte. D’entre les col·laboracions dutes a terme, destaquen les basades en l'aportació de vals de les empreses als seus treballadors a través de l’aplicació, perquè aquests puguin consumir als establiments adherits. Han estat fins ara 22 empreses col·laboradores (en algun cas entitat o particular) que han aportat un total de 830 vals, que s’han traduït en 57.565€, que repercuteixen en el consum local i per tant, en l'economia de la Garrotxa.

Els imports unitaris dels vals han anat des dels 20€ fins els 300€, i les empreses han aportat des d'1 val fins a 250 vals en funció de la seva plantilla. Totes aquestes col·laboracions fan créixer l’ús de l'aplicació i multipliquen la despesa en els establiments adherits (els treballadors acumulen igualment un el percentatge a cada compra). A més, optant per aquesta modalitat, les empreses col·laboradores demostren una responsabilitat social envers el comerç, l'hostaleria i els serveis locals, promocionant l'economia del territori i apostant per la seva recuperació. 

Nova campanya amb sorteig de 1.000 € per gastar a través de l’app

Per celebrar aquest primer any d’èxit de l’aplicació es llança la nova campanya “Regala Approp i guanya 1000 €” que consisteix en sortejar un val de 1.000 euros entre tots els usuaris que comprin a través de l’aplicació entre el 17 de desembre i el 5 de gener, ambdós inclosos. La persona afortunada rebrà aquest val directament al seu compte d’usuari que podrà gastar durant tot el 2022. Es poden consultar les bases del concurs a: https://ca.turismegarrotxa.com/regala-approp/

Els impulsors de l’aplicació també han volgut fer un reconeixement a alguns establiments locals per la seva implicació en la promoció de Garrotxa Approp. Establiments com el Zig Zag Cafè (en categoria de restauració), Jordi Vilarrasa (en categoria de comerç) i Hotel La Perla (en categoria d’allotjament) han estat els que, en el seu sector, els que més vendes han generat amb l’aplicació, amb un total de 3.875 vendes.

Premis i reconeixements

Aquestes darreres setmanes Garrotxa Approp també ha estat reconeguda amb el Premi a la Gestió Pública en l’àmbit del sector comercial dels Premis Nacionals de Comerç, que atorga anualment la Generalitat de Catalunya, per la ser una iniciativa comercial, innovadora i original. A més, Garrotxa Approp també ha estat guardonada amb el Premi E-TECH de millor iniciativa en l’administració local, lliurat per l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), per la contribució en el desenvolupament de noves tecnologies al servei de la ciutadania, facilitat d’ús, accessibilitat, utilitat de servei públic i grau d’innovació tecnològica; entre altres elements.

Garrotxa Approp es va posar en marxa amb el clar objectiu de fomentar el consum local al territori a través de dues funcionalitats bàsiques. Primer, amb la fidelització del

consum local gràcies al retorn del 5% de totes les compres fetes en els establiments adherits en forma de diners digitals per gastar en despeses futures. Segon, amb l’aportació d’obsequis als treballadors per part de diverses empreses de la comarca en forma de vals de descompte pels comerços, restaurants, allotjaments i activitats adherides a l’aplicació.

Garrotxa Approp és un projecte impulsat a través de l’Associació pel Foment del consum local de la Garrotxa, entitat de la qual en forma part l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, l'Associació de Comerciants d'Olot, l'Associació de Placers de la Plaça Mercat d'Olot i Turisme Garrotxa; amb el suport de DinàmiG, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa i totalment oberta a la participació de totes les associacions de comerç i turisme del territori. La posada en funcionament de l’aplicació era una acció inclosa al Pla de Reactivació Comarcal, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europea.