12/03/2018

El 17 i 18 de març torna una nova edició de la Fira de l’Embotit d’Olot amb l’objectiu de prestigiar aquest producte i el seu productor i, al mateix, donar a conèixer el món de l’embotit d’elaboració artesanal. Prop d’una setantena de parades d’alimentació s’instal·laran al Firalet a conseqüència de les obres del Firal, per donar a conèixer i oferir la possibilitat de tastar i comprar els diferents productes d’elaboració pròpia: embotits, formatges i cerveses.

Un any més, la Fira de l’Embotit aposta per complementar el mercat amb l’oferta gastronòmica, lúdica i comercial.

Destaquem les demostracions de cuina, de dissabte i diumenge a la tarda, a càrrec del col·lectiu Cuina Volcànica, que continuant amb el projecte Cuina Gran, en Joan Masegur del Restaurant Hostal dels Ossos i en David Colom del Restaurant L'Hostalet, elaboraran les receptes que nens i nenes de les escoles de la comarca han treballat a l'escola i a casa. Per altra part, Can Batet Celler i Gourmet, ens oferirà un maridatge de formatges del territori amb vins de proximitat. També hi trobarem maridatges d'embotits de proximitat amb vins catalans, taller maridatge de “delícies porques”, el 9è concurs d’embotits casolans, la demostració d’especejament del porc, tallers d’elaboració de botifarres per als més petits i taller maridatge d’embotits del mercat amb vins, cerveses i sidra Girona Excel·lent, entre d’altres.

El projecte Cuina Gran va començar fa 5 anys per donar l’oportunitat als alumnes de primària de les escoles d’elaborar receptes de porc amb les seves famílies. S’escullen 4 receptes que els alumnes fan amb el cuiner a l’Espai Tast i que també poden enregistrar al programa d’Olot Televisió “El paisatge a la Taula”.

Una altra de les propostes que repeteix per la bona acceptació que ha tingut a les edicions anteriors és la presència d’un territori convidat. Per complementar l’oferta de la fira, enguany s’ha convidat el formatge de cabra de Las Montañas de León, que vendrà i oferirà tastos del seu producte, juntament amb el grup de folklore de la zona que serà present a la Fira durant el cap de setmana.

La programació de la Fira de l’Embotit també inclou tallers, la ballada del Porc i el Xai, passejades en poni a la plaça del Teatre i la segona edició de l’activitat Un dia a pagès. És un espai dedicat a la vida al camp i a la granja on els més petits i grans podran jugar a la vegada que aprenen els oficis més tradicionals de la casa nostra.

Programa-Fira-de-lEmbotit-201820180312.pdf