18/05/2016

Del 27 de maig al 26 de juny, torna la Ruta de les Tapes d’Olot, durant un mes, com en les edicions anteriors, 22 establiments de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, oferiran una tapa més un quinto San Miguel per 2,5€, un preu que es manté des de que es va crear la ruta, ara fa 6 anys. 

El fulletó segueix la línia dels anys anteriors, hi apareixen tots els establiments participants amb la imatge de la seva tapa, serveis i un mapa on hi són tots ubicats, per facilitar al tapejador el màxim d’informació, perquè es creï tota la seva pròpia ruta. A més, compta amb un passaport format per 6 caselles que s’omple a mesura que vas provant les tapes, cada tapa dóna dret a una marca. Un cop omplert tot el passaport es pot dipositar a les urnes que es trobaran en els mateixos establiments, i optar al sorteig d’una estada per a dues persones a l’Arcada de Fares de Sant Ferriol, complementat amb activitats del GPS (Garrotxa Plans amb Sensacions) de Turisme Garrotxa, que pot ser des d’anar amb burro, en bicicleta elèctrica, fins a visites guiades, es tracta d’una àmplia oferta, que permet conèixer la Garrotxa de més a prop. Els fulletons es podran trobar en els establiments participants i en l’Oficina de Turisme d’Olot.

Aquest any com a novetat, s’ha creat, per una part, un concurs a facebook que consisteix, durant tot el mes de la ruta, en etiquetar amb qui aniries de tapes a la pàgina de la Ruta de les Tapes, se sortejaran 4 àpats per a dues persones cada setmana entre els participants. Les bases del concurs.

Per l’altra, es presentarà la Carrotapa! Una  oportunitat de fer la ruta en carro. Es tracta d’un carro amb capacitat per a 12 persones.  Per poder ser un dels escollits, es farà un altre concurs a facebook, en aquest cas s’haurà de clicar m’agrada, comentar i compartir una publicació que sortirà durant la setmana del 20 al 29 de maig. El punt incial del recorregut serà la Plaça Clarà i acabarà a la Plaça del Conill, aturant-se a 6 establiments on fer la tapa. Per tant, es podrà segellar tot un passaport. La durada prevista és d’una hora i és portarà a terme el divendres 3 de juny a les 19.30h.

Consulta les bases.

Igualment aquest any, es continuarà reconeixent la Millor Tapa Popular escollida per als tapejadors que fan la ruta i que poden fer la seva votació en el propi passaport, el resultat del qual se sap al finalitzar la campanya,  i la Millor Tapa del Jurat escollida per un jurat format per persones de diferents àmbits que s’escull el dia del Tapòdrom i que no es comunica fins l’últim dia de la ruta.

EL TAPÒDROM

El Tapòdrom es portarà a terme el divendres 27 de maig de 19.00h a 21.30h, on es podran provar les tapes de la Ruta fins a esgotar existències. La idea és la primera tapa al Tapòdrom per després continuar la ruta pels bars i restaurants d’Olot. El preu de la tapa és el mateix de la promoció 2,5€ tapa i quinto. A la Sala Torín es podran veure totes les tapes que aquest any formaran part de la ruta. En total es prepararan més de 1000 tapes. Aquest any, hi haurà l’actuació d’Esther Granja  que se n’encarregaran d’amenitzar la vetllada a ritme de jazz, swing i blues.

Durant el transcurs del Tapòdrom se sortejarà entre els assistents un àpat en un restaurant de Cuina Volcànica per a dues persones.  

A més a més, pels més menuts, hi haurà el taller/actuació del Mag Nani amb La Màgia del menjar. Es tracta d’un taller gratuït per a nens i nenes a partir de 5 anys, on els petits  aprendran, a través d’alguns trucs de màgia a menjar de manera saludable.