< Noticies

Tapes Guanyadores de la Ruta de les Tapes 2023

08/06/2023

La Ruta de les Tapes d’Olot ha tancat amb un total de 24.792 tapes servides, un 32% més de tapes que l’edició anterior. Una dada que indica que és una campanya totalment consolidada a la ciutat coneguda i acceptada. Un acte de dinamització i sociabilització tant pel que fa als establiments que formen part de la ruta, com per als tapejadors que surten a fer-la.

Amb tot, i sense massa canvis en el model de la Ruta de les Tapes, si que es marca com a objectiu incrementar el nombre d’establiments participants i per tant l’oferta gastronòmica.

Un clàssic de la ruta són els reconeixements que es fan a les tres Millors Tapes Populars escollides pel vot dels tapejadors i les tres Millors Tapes del Jurat, escollides per un jurat professional que aquest any el formaven David Colom cap de cuina del Restaurant L’Hostalet dels Hostalets d’en Bas, Aleix i Albert Planagumà propietaris de la Carnisseria Planagumà d’Olot i Víctor Goitia director de màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

Les tres millors tapes del vot popular han estat en primer lloc Bola Wabi Sabi del Restaurant Wabi Sabi, en segona posició Brioix farcit amb pulled beef amb salsa de mostassa i mel del Bar El Celler i finalment, Trementinaires del Bar L’ Ansat.

Pel que fa a les tres millors tapes del vot professional i per aquest ordre són: Tàrtar de “pescaíto frito” amb maionesa cítrica i salicòrnia d’Eko, tapes i platillos, Tàrtar de fuet de Can Gori amb brioix nevater del Bar Hostal del Sol i Saam de porc de Can Planagumà amb salsa de iogurt i textures de ceba del Gastrobar Quina Barra.