< Noticies

Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

03/10/2019

La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, és l’aparador del patrimoni gastronòmic de la comarca. El seu principal objectiu és el de promocionar el territori a través del producte local, de proximitat, i del seu productor, amb una cuina que combina la tradició i la història de tots aquests anys, amb les tendències culinàries actuals.

El tret de sortida de la Mostra el dona el sopar degustació de la Mostra, on hi ha una representació de cuiners de restaurants de la Garrotxa. Restaurants de l’Associació d’Hostalatge, del Col·lectiu Cuina Volcànica, i el restaurant Les Cols d’Olot amb dues Estrelles Michelin. Un total de 15 establiments, que el dimecres 23 d’octubre al Saló de Banquets La Torre dels Til·lers de les Planes d’Hostoles, on cadascun d’ells elaborarà un dels plats del sopar. L’àpat està format per un variat aperitiu, un plat principal, les postres i acompanyaments. Tot maridat amb vins del Celler Empordàlia, i cava de les caves Freixenet. A més a més, acabarem el sopar amb un gintònic de Gin Volcànic i Jodphur.

En el transcurs del sopar es donaran els Volcanets d’Or i argents, uns reconeixements que el gremi atorga a aquelles empreses, associacions o estaments que treballen per a la promoció del territori. També es farà l’homenatge a una família del món de l’hostaleria.

Per altra part, del 24 d’octubre al 24 de novembre es podran degustar els menús de la Mostra en els diferents restaurants participants. Uns menús que inclouen el plat del dia del sopar, i que es podran consultar en el fulletó editat de la Mostra o a la web www.garrotxahostalatge.cat