< Noticies

L'èxit de la Ruta de les Tapes i els premiats

10/07/2014

Aquest any vam començar la Ruta de les Tapes amb el Tapòdrom que es va portar a terme a la Sala Torín i que va tenir molt bona acceptació per part del públic, amb dues hores es van acabar les 1500 tapes previstes per l’acte. Un tret de sortida de la ruta que no va deixar indiferent i va incitar als tapejadors experts i als més primerencs a continuar provant les tapes durant tot el mes de juny pels 22 establiments participants. També va ser en el Tapòdrom, on un jurat format per Salvador Garcia Arbós, periodista gastronòmic col·laborar de varies publicacions del sector, Jordi Corominas, periodista de Cadena Ser i membre de la penya Weke Weke d’Olot, i Joan Masegur i Miquel Iglesias del Restaurant Hostal dels Ossos i membres de Cuina Volcànica, van escollir la millor tapa professional 2014. Aquest any la tapa guanyadora ha estat el Tàrtar de fuet d’Olot amb ou de guatlla cuit a baixa temperatura i coca d’Hostalets de l’Hostal del Sol d’Olot, segons paraules del jurat, escollida pel concepte i originalitat, una tapa ben pensada i elaborada amb un producte típic de casa nostra. El segon i tercer lloc l’ocupen el Melós de vedella de la G criada a la Doma de Santa Pau de L’Ansat i el melós de cua de bou amb cruixent de formatge serrat d’ovella del Restaurant El Rebost de Casa.

La Ruta de les Tapes després de 4 edicions ja és un producte consolidat i acceptat principalment per un públic local i de proximitat. Els 22 bars i bars restaurants de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa que han participat a la Ruta de les Tapes d’Olot han fet una valoració positiva de l’esdeveniment, ja que durant el mes de juny han servit més de 12.500 tapes a un públic cada vegada més fidel. També ha tingut molt bona acceptació la Tapa Nit, una novetat incorporada aquesta edició, que permetia anar a prendre un combinat després d’haver fet algunes tapes. Una manera d’acabar la ruta fent tertúlia. A més a més, els tapejadors que han fet la ruta han votat la tapa que més els hi ha agradat fent guanyadora de la tapa Popular al Bar L’Ansat amb el Melós de vedella de la G criada a la Doma de Santa Pau, i deixant en segon lloc a l’Hostal del Sol amb el Tàrtar de fuet d’Olot amb ou de guatlla cuit a baixa temperatura i coca d’Hostalets, i en tercer el Bar Dcine amb la tapa l’hummus amb carn de perol i encenalls de pernil.

A part de reconèixer els establiments de les tapes premiades, la Ruta també dóna premis a les persones que han anat de tapes i han segellat els seus passaports. Aquest any el guanyador del sorteig d’un cap de setmana romàntic o una estada campestre a l’Hotel L’Avenc de Tavertet ha estat Toni Bosch d’Olot. A banda, s’han sortejat 10 activitats GPS (Garrotxa Plans amb Sensacions) de Turisme Garrotxa i un àpat per a dues persones al Restaurant El Rebost de Casa entre les 106 fotos penjades a Instagram. La foto guanyadora ha estat la de l’instagramer @anaiiss_mv per haver fet tot el recorregut de la ruta i haver editat el seu propi àlbum amb totes les fotos de les tapes.

Adjunt hi ha la foto guanyadora de l'Instagram i el guanyador de l'estada a l'Hotel L'Avenc de Tavertet.