< Noticies

La Cuina del Vent dóna el premi Forquilla a Cuina Volcànica

06/06/2014

La setmana passada es va portar a terme la Jornada gastronòmica "Remena'm la cirera" a les poblacions de Llers i Terrades, organitzada per La Cuina del Vent, el col·lectiu gastronòmic de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà. La Jornada va ser una reivindicació en clau, festiva i gastronòmica d'un dels productes estrella de l’Empordà, la cirera. A més, aquest any el col·lectiu celebrava el seu desè aniversari.

Tot i que el temps no hi va acompanyar gaire, es van poder celebrar pràcticament tots els actes previstos: esmorzar gastronòmic, lliurament dels guardons de La Cuina del Vent i el dinar de germanor. També és van servir tastets d’aperitiu elaborats amb cireres i cuinats per membres del col·lectiu i dels col·lectius convidats: Girona Bons Fogons, Cuina Volcànica, La Cuina de l'Empordanet i Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany.

Els guardonats per La Cuina del Vent van ser 6 persones, entitats i empreses. Entre les distincions, reconegudes amb una placa, hi va haver la celebració dels 25 anys del restaurant El Vaixell de Llançà, en la persona del seu propietari, Joan Calsina; al proveïdor de l'any, que va recaure en l'empresa càrnia Fricash, i a la iniciativa, concedida a Agustí Planas, impulsor del "Remena'm la cirera". Quant als premis Forquilla, reconeguts amb la forquilla que forma part del logo del col·lectiu, es troben el col·lectiu Cuina Volcànica de la Garrotxa, que aquest any celebrarà el seu 20è aniversari; al membre del col·lectiu, Marc Lladó, del restaurant hotel El Molí de Pont de Molins, i a l'entitat, en la persona del seu president, Lluís Fernández, a l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà pel suport constant al col·lectiu gastronòmic.