< Noticies

Garrotxa Approp, l’aplicació mòbil que permet gaudir de l’oferta comercial, d’hostaleria i de serveis

24/11/2020

Garrotxa Approp, l’aplicació mòbil que permet gaudir de l’oferta comercial, d’hostaleria i de serveis de la comarca amb descomptes i avantatges

 • Permetrà a l’usuari obtenir descomptes i punts a cada compra i funciona com a targeta moneder per a empreses que vulguin retribuir als seus treballadors.
 • La posada en marxa de Garrotxa Approp surt de la necessitat de potenciar la compra de proximitat.
 • Es tracta d’una de les accions incloses al Pla per a la Reactivació Econòmica i l’Ocupació de la Garrotxa. És un projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social

La crisi de la Covid-19 ha generat un fort impacte en els sectors econòmics de l’hostaleria, el turisme, el comerç, l’oci i, en general, en el sector serveis. Aquesta afectació ha generat la necessitat de potenciar la compra en els comerços locals i l’ús dels establiments d’hostaleria de la Garrotxa, per pal·liar la davallada econòmica per l’alentiment de l’economia derivat de les mesures de restricció d’activitats implantades a tot el país. Amb l’objectiu de reactivar l’economia local de la comarca, neix el projecte Garrotxa Approp, una aplicació mòbil per fomentar el consum local i la dinamització i desenvolupament econòmic del territori, de manera responsable i sostenible. Aquesta app pretén fidelitzar els clients a través d’una xarxa multisectorial de negocis, així com generar despesa a la comarca i generar compra de proximitat.

Garrotxa Approp és un projecte col·laboratiu, inclòs al Pla de Reactivació Comarcal, que implica el treball conjunt de diferents entitats i organismes de la comarca: l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, l’Associació de Comerciants d’Olot, l’Associació de Placers de la Plaça Mercat d’Olot, Turisme Garrotxa, DinàmiG, el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot; i compta amb el suport de Cercle Euram, l’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa i Fòrum d’empreses de Bianya.

Per primera vegada al territori, es treballa en un projecte que implica i crea xarxa entre tots els actors econòmics que la formen, contribuint a potenciar l’economia de la Garrotxa, i creant un  circuit tancat en què tots els recursos es queden a la comarca. Poden formar-ne part totes les associacions comercials i turístiques municipals i comarcals. A més, des del Garrotxa Approp es vol fomentar el teixit associatiu, i per això els establiments adherits a alguna de les entitats participants tindran avantatges.

Garrotxa Approp, que estarà disponibie gratuïtament a les plataformes Android i IOS, a partir de la setmana vinent, coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal, proporcionarà avantatges a les persones usuàries i a les empreses participants. A l’aplicació s’hi podran trobar productes i serveis (alimentació, roba, restaurants, allotjaments...) de la comarca i permetrà gaudir d’avantatges i descomptes. En concret, s’obtindrà un 5% de descompte a totes les compres que es facin als establiments adherits. També vol incentivar que les empreses de la Garrotxa regalin xecs econòmics als seus treballadors perquè els puguin gastar en els establiments adherits i, al mateix temps, funcioni com una moneda local per tal que els recursos econòmics generats es quedin a la comarca.

El seu funcionament es basa en tres línies d’actuació:

 • Garrotxa Approp la formen les empreses de serveis, comerços i hostaleria, que són les que aporten l’oferta, la diversitat de producte i les promocions per atreure al client Alhora,l’aplicació permet que totes les empreses puguin col·laborar oferint incentius laborals i retribuint als seus treballadors, ja que també funciona com a targeta moneder.
 • Gràcies a les primeres aportacions d’empreses col·laboradores com Zoetis, La Fageda Fundació i Cubus, aquestes primers setmanes ja hi haurà uns 40.000 euros a disposició dels treballadors perquè puguin gaudir-los en els establiments adherits a l’aplicació.
 • En relació als usuaris de l’aplicació, el públic principal al qual es dirigeix l’aplicació són les persones residents a la Garrotxa. Però també vol captar l’interès dels visitants, perquè gaudeixin de l’oferta de la comarca (obtenint descomptes directes en les seves compres i acumulant punts bescanviables en euros), per això també es farà promoció entre les persones que ens

  En resum, els principals objectius de l’aplicació són: augmentar la competitivitat, les vendes i beneficis de les empreses adherides a través de la fidelització dels clients. Generar un efecte multiplicador per les vendes creuades que es portaran a terme. Incentivar la sostenibilitat en els tres àmbits que la formen: social, econòmic i medi ambiental. Convertir l’aplicació en una eina de referència per a la dinamització de campanyes i accions promocionals. I finalment, i a llarg termini, es vol consolidar com a l’aplicació de referència per a les compres locals, tant a nivell presencial, com en línia. 

  Actualment, formen part del projecte 67 establiments adherits, entre comerços, restaurants, hotels, i empreses d’activitats i serveis, a més de les 10 empreses-entitats que també participen del projecte.

  FORMEN PART LA GARROTXA APPROP

  Els 67 establiments adherits són Magatzems Olot, Calçats Morató, Alain Afflelou, Benetton Olot, Levi’s Olot, Mango Olot, Calçats Rovira, Ecolíder Olot, El Maletí, Els Pitius, Esprit, Fluvià Òptics, Base: Font Esports, I-Botiga, La Casa Blava, Manxa Bricolatge i Llar, Fons d’Armari, Can Morera Productes Naturals, Opticàlia Olot, Cristina Pujolràs Joies, Sport Life Nutrition Olot, Tot Moda Maite i Anna, Twittink, Xaloc Perfumeries, Calçats Baldiret, El Racó de la Llum, , Espai Flors, Can Batet, No res, La Sabata, La Vinoteca Botiga, Carns i Embotits Jordi Vilarrassa, Mas Coromina, La Xiquella, Atura’t, Restaurant La Brasera, Restaurant La Quinta Justa, Restaurant La Perla, Restaurant Cal Sastre, Bar Hostal del Sol, Restaurant La Vinoteca, Restaurant Mas Siubès, Restaurant La Moixina, B Crek Solfa, B Crek Clarà, Restaurant Hostal dels Ossos, Restaurant Umami, Restaurant Sant Miquel, Restaurant Ramon, Restaurant L’Hostalet, Hotel La Ferreria, Hotel La Perla, Hotel Cal Sastre, Hotel Riu, Hotel Can Blanc, Cabanyes entre Valls, Cal Gat, Mas Pineda, El Jardinet de Sant Esteve, En Ruta, Corriol Serveis Educatius, Educart Serveis Educatius, Guies Amadeblanc, Leeksonfilms, Zeba Produccions, Casa de Colònies el Rourell.

  Les empreses col·laboradores al Garrotxa Approp són Zoetis, La Fageda Fundació i Cubus. També donen suport al projecte Espuña, Masoliver Grup, Tavil, Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Noel Alimentària, Alzamora Group i Transports Tresserras.

  Les empreses interessades en formar part del projecte i aprofitar les sinèrgies que aquesta app generi, tindran a la seva disposició el web www.garrotxaapprop.cat, on trobaran tota la informació i condicions per formar part de l’oferta Approp. El projecte obre les portes a qualsevol associació comercial de la Garrotxa.L’app també permet generar promocions concretes i temporals (Nadal, aniversaris, Sant Jordi, etc.) amb xecs regals per gastar als establiments adherits que configuren les seves ciutats i pobles.