29a Mostra Gastronòmica de La Garrotxa

29a Mostra Gastronòmica de La Garrotxa

Ja podeu degustar els tradicionals “Menús de la Mostra” als restaurants participants de la nostra comarca.

Restaurant La Brasera

Plat del sopar de la 29a Mostra: Brandada de bacallà amb crema d'escalivada al forn de carbó

  • 972 27 26 11
  • Carrer major 29
Veure menú

Menú de la Mostra: -Brandada de bacallà amb crema d'escalivada al forn de carbó - Timbal de botifarra negra amb oli de tòfona - Peus de porc a la brasa amb allioli de pera - Escuma de iogurt amb fruits secs garrapinyats - Pa i Aigua Font Vella - Copa de vi Sinols Criança 2010-DO Empordà - Preu: 22€

Restaurant La Quinta Justa

Plat del sopar de la 29a Mostra: Macaró de fajol amb crema de ratafia Russet

Veure menú

Menú de la Mostra: - Xups de micuit d'ànec amb compota de poma i reducció de ratafia - Crema de carbassa amb puré cremós de moniato i xips - Patata emmascarada amb botifarra negra i del perol amb salsa de ceps - Rap amb pebre de la Vera amb saltejat de baquetes (rossinyols) i puré cremós de fesols de Santa Pau - Melòs de vedella amb puré cremós de patata de la Vall i salsa de ratafia Russet - Sopa de cítrics amb gelat de caqui i cruixent de tortell d'Olot - Macaró de fajol amb crema de ratafia Russet - Macaró de farro amb crema de formatge Serrat d'Ovella - Pa dels Hostalets i Aigua Font Vella - Copa de vi SInols Criança 2010 DO Empordà - Preu: 31'50€

Restaurant Hostal dels Ossos

Plat del sopar de la 29a Mostra: Guisat de fesols de Santa Pau amb calamars

Veure menú

Menú de la Mostra: - Cullereta de cabell d'àngel amb formatge Serrat d'Ovella - Crema de carbassa amb botifarra negra - Torradeta amb llom sec - Amanida de formatge fresc amb vinagreta de gerds - Guisat de fesols de Santa Pau amb calamars - Mousse de iogurt de la Fageda amb poma - Pa i Aigua Font Vella - Copa de vi Sinols Criança 2010 DO Empordà - Preu: 26€

Restaurant L'Hostalet

Plat del sopar de la 29a Mostra: Entrepà de cansalada guisada i bitxo de Girona confitat

Veure menú

Menú de la Mostra: - Crema de carbassa amb formatge Serrat d'Ovella i botifarra negra - Entrepà de cansalada guisada i bitxo de Girona confitat - Costelló de porc marinat amb patata i amanida - Sorbet de llimona i romaní, nous i iogurt de llet d'ovella - Pa i Aigua Font VElla - Copa de vi Sinols Criança 2010 DO Empordà - Preu: 26€

Restaurant Ca la Matilde

Plat del sopar de la 291 Mostra: Braó de xai rostit amb vi daurat i rossinyols

Veure menú

Menú de la Mostra: - Torrada de pa de farro amb brandada de bacallà - Cremós de moniato amb trompetes de la mort i agredolç de ratafia - Arròs cremós amb colomí i ceps - Braó de xai rostit amb vi daurat i rossinyols - Pastís d'ametlla i avellana amb toffe -. Pa i Aigua Font Vella - Copa de vi Sinols Criança 2010 DO Empordà - Preu: 26€

Mes de novembre, mes de la 29a Mostra Gastronòmica de La Garrotxa
A partir del 8 i fins el 30 de novembre es poden degustar els tradicionals “Menús de la Mostra” a diferents restaurants de la comarca. En total són 10.
Uns menús que es caracteritzen per l’ús del producte de la terra en les seves elaboracions: fajol, fesols de Santa Pau, iogurt de la Fageda, bolets, la ratafia Russet, embotits...Pel que fa al celler, l’Associació continua apostant pels vins i caves de l’Empordà, com a distintiu de proximitat.
Per a l’ocasió hem engegat el concurs Instagram juntament amb Turisme Olot. Aquesta vegada, la imatge ha de respondre a la pregunta : “Què és per a tu un plat volcànic?”. La fotografia s’haurà de penjar amb el hashtag #gastronomiavolcanica i la millor guanyarà una nit en una habitació familiar (2 adults+2 nens) amb temàtica de la faràndula olotina i esmorzar bufet inclòs a l’Hotel La Perla d’Olot.
8 de novembre, sopar de la 29a Mostra Gastronòmica de La Garrotxa

Per a informació i reserves: 607.40.19.47
Avda Onze de setembre, 22 2on pis, Olot.
info@garrotxahostalatge.cat

El mes de novembre és el mes gastronòmic per excel·lència a la Garrotxa. Ja s’acosta i l’Associació d’Hostalatge treballa perquè el pròxim divendres 8 de novembre estigui tot a punt. És el dia escollit per fer El sopar de la Mostra Gastronòmica que, aquest any, canvia de format i d’ubicació. Es tracta d’un sopar degustació a peu dret format per diferents tastos elaborats amb productes del territori, DOP i IGP, cuinats pels restaurants del col·lectiu Cuina Volcànica i de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, on els assistents podran degustar-los tot conversant amb els cuiners que els serviran. A diferència dels anys anteriors que es feia al Restaurant La Deu, aquesta vegada es farà a la Sala El Torín, a partir de les 21.00h i el preu és de 35€.

El que sí continua igual és l’entrega dels Volcanets, unes distincions a empreses, persones i entitats que promocionen el territori o la gastronomia garrotxina arreu. És la manera que té l’Associació d’Hostalatge d’agrair l’esforç i el treball d’aquestes empreses i persones que treballen per donar a conèixer la nostra comarca. Aquest any, el Volcanet d’or s’atorgarà al Club Ciclista Bas, entitat que representa el màxim exponent del ciclisme a la comarca, sobretot amb l’organització de la cursa Terra de Remences. El Volcanet d’argent s’entregarà a l’empresa Dos Serveis, especialitzada en maquinària d’hostaleria, pel seu suport en les activitats de l’Associació i la formació dels seus associats. Des de l’Associació, s’ha decidit retre homenatge a la família Grabulosa-Prat del bar Can Pauet de Santa Pau, pels més de 50 anys de servei en l’hostaleria i per esdevenir un punt de trobada pels habitants del municipi i pels visitants.

El sopar de la 29a Mostra estarà presentat per la Companyia CreaTre i amenitzat per la Trípoli Orquestrina d’Olot. La idea de l’Associació és fer un sopar dinàmic i amè, on el comensal pugui interrelacionar-se més amb els assistents i intercanviar opinions amb els cuiners.

D’altra banda, a partir del 8 i fins el 30 de novembre es podran degustar els tradicionals “Menús de la Mostra” a diferents restaurants de la comarca. Uns menús que es caracteritzen per l’ús del producte de la terra en les seves elaboracions: fajol, fesols de Santa Pau, iogurt de la Fageda, bolets, la ratafia Russet, embotits...Pel que fa al celler, l’Associació continua apostant pels vins i caves de l’Empordà, com a distintiu de proximitat.

L’Associació d’Hostalatge ha editat 5.000 fulletons que es repartiran per la comarca. En cadascun d’ells s’hi troba la informació del sopar de la Mostra del dia 8 de novembre, amb la minuta, l’entrega de volcanets, etc. D’altra banda, s’inclouen tots els restaurants que hi participen, destacant el menú que faran durant gairebé tot el mes de novembre. Aquesta part s’ha il·lustrat amb la fotografia del tastet que es presentarà el dia del sopar i que també forma part del menú, i a més, s’ha inclòs una fotografia de cadascun dels cuiners que participen a la Mostra. D’aquesta manera l’Associació ha volgut ressaltar la importància del cuiner/a de cada restaurant participant. El fulletó inclou també informació sobre el concurs Instagram impulsat per l’Associació d’Hostalatge i Turisme Olot. En aquesta ocasió no és només fer una fotografia dels Menús de la Mostra sinó que la imatge ha de respondre a la pregunta : “Què és per a tu un plat volcànic?”. La fotografia s’haurà de penjar amb el hashtag #gastronomiavolcanica i la millor guanyarà una nit en una habitació familiar (2 adults+2 nens) amb temàtica de la faràndula olotina i esmorzar bufet inclòs a l’Hotel La Perla d’Olot.

El sopar de la 29a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa es fa coincidint amb la Fira Orígens, fira agroalimentària de productes de qualitat, que es realitza a Olot els dies 9 i 10 de novembre. En aquest cas, l’Associació d’Hostalatge hi té cabuda amb l’organització de diversos tallers infantils. En total són 8 tallers: 4 dissabte i 4 diumenge. El títol dels tallers són: Fruita de tota manera i a tothora; el pa i el meu entrepà; la xocolata; amanides divertides i de colors, i es repartiran entre el matí i la tarda del dissabte dia 9 i el diumenge dia 10. La intenció és convertir la fruita en una deliciosa menja per als més petits, que aprenguin de què es compon la massa del pa, provant i tocant cadascun dels ingredients, fer una amanida divertida perquè als nens els vingui de gust menjar-se-la, o bé aprendre a elaborar diferents dolços amb xocolata.

Per a més informació sobre el sopar de la 29a Mostra Gastronòmica, venda de tiquets i reserves cal dirigir-se a l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, al carrer Onze de setembre 22 2a planta (Olot), enviant un correu electrònic a info@garrotxahostalatge.cat o bé trucant al 607 40 19 47.

 

 

Llegir més