33a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

33a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa

  • Restaurant La Cuina del Mercat

    Crema de bolets de tardor amb botifarra negra d’en Jordi Vilarrasa i oli de pinyons

    Menú:

    Aperitius

    Piruleta de formatge Mas Farró

    Crema de bolets de temporada amb botifarra negra d’en Jordi Vilarrasa i oli de pinyons

    Torradeta d’escalivada a la brasa amb anxova

    Primers  a escollir

    Semicuit de foie amb figues i torradetes

    o

    Vieira amb parmentier de pernil ibèric i oli de pinyons

    Segons

    Bacallà amb suquet sec i espinacs a la crema

    Tac de cansalada del coll confitada amb salsa de bolets de temporada

     

    Escuma de ratafia amb gelat de torró i crumble de Tortell d’Olot

     

    Pa

    Aigua Font Vella

    Vi Sinols criança – Empordàlia – DO Empordà

    Preu: 29,90€ (IVA inclòs)

  • Restaurant Font Moixina

    Costelló de Duroc sobre parmentier i gambes de costa

    Menú:

    Copa de cava Freixenet rosat de benvinguda

    Tastets

    Crema de carbassa amb xips de botifarra negra

    Amanida de formatge Mas Farró, figues i vinagreta de Garum  

    Carpaccio de vedella amb olivada i cruixent de ceba 

    Caneló de brandada amb melmelada de tomàquet

    Les nostres patates d’Olot

    Coca d’escalivada amb anxova

    Plat principal

    Costelló de Duroc sobre parmentier i gambes de costa

    Postres

    Bunyol de poma amb crema cremada i gelat de ratafia Russet

     

    Aigua Font Vella 

    Copa de vi blanc Marbre – Empordàlia - DO Empordà

    Copa de vi negre Coromina – Empordàlia - DO Empordà

    Cafè o infusions Callís

    Preu: 35€ per persona

    Taula completa

  • Restaurant La Quinta Justa

    Chutney de poma de Girona amb semicuit d’ànec i tortell d’Olot.

    Menú:

    Crema de carbassa amb gelat d’ovella Ripollesa i anxoves de l’Escala.

    Chutney de poma de Girona amb semicuit d’ànec i tortell d’Olot.

    Empedrat tebi de Fesols de Santa Pau i tomata de l’hort amb papada cuita a baixa temperatura.

    Bacallà confitat amb moniato escalivat i fumat amb allioli d’alls negres.

    Mar i muntanya de costella amb parmentier trufat de llamàntol i salsa de ratafia.

    Sopa de caquis amb gelat de iogurt de la Fageda.

    Petites bogeries volcàniques.

    Pa de Forn de llenya del Hostalets

    Aigua Font Vella (1/2 l)

    Vi Sinols Balmeta  (1/2 ampolla) – Empordàlia – DO Empordà

    Preu: 32,90 € (taula completa)

  • Restaurant Les Cols

    Del galliner al plat; ou fresc del dia, farro

    Menú:

    copa de cava natura les cols mont-ferrant

    llonganissa i botifarres artesanals d’Olot

    la terra, l’aigua, el cereal;

    crosta de fajol, l’essencialitat dels aliments primaris

    per menjar amb els dits;

    blini de fajol amb botifarra de perol

    canapè de fajol i flors

    biquini de papada de porc

    de fajol;

    espagueti, brou fumat

    per menjar sencera i amb els dits;

    mongeta del cuc en tempura de carbó, romesco

    un joc de textures;

    crema de porros

    del galliner al plat;

    ou fresc del dia, farro

    de pasta fresca;    

    caneló,

    carn del rostit, beixamel, vaquetes

    un plat d’aquí;   

    platillo,

    ànec de pagès,  costelló de porc, pilotilla, cebetes, figues

    unes postres llamineres;

    pastís gelat,

    crema cremada, fruita confitada

    per a compartir;

    rajola de xocolata, una evocació a l’espai del restaurant

    Aigua Font Vella / Vi Sinols Criança – Empordàlia – DO Empordà

    Empordàlia – DO Empordà

    Preu: 50€ IVA inclòs

  • Restaurant Hostal dels Ossos

    Ravioli de carbassa amb formatge de la Xiquella

    Pa de coca amb llom casolà

    Gotet de brandada de bacallà amb melmelada de tomata

    Carpaccio de peus de porc amb foie

    Ravioli de carbassa amb formatge de la Xiquella

    Calamarsets amb ceba i rovellons

    Carrat de cabrit al forn

    Les postres més llamineres de Cuina Volcànica (20 anys del col·lectiu) 

    Pa de forn de llenya

    Aigua Font Vella

    Vi Passarell  - Empordàlia - DO Empordà

    Cafès

    Preu: 36€ IVA Inclòs

    Taula completa

    Només amb reserva

  • Restaurant L'Hostalet

    Llata de vedella cremós de patata

    Menú:

    Crema de carbassa amb formatge Xiroi de la Xiquella

    Coca dels Hostalets amb escalivada i anxoves

    Milfulls de patata i botifarra de perol amb crema de ceps

    Llata de vedella amb puré cremós de patata

    Mousse de ratafia i nous amb pa d'espècies

    o

    El llaminer de Cuina Volcànica (+3€)

    Pa dels Hostalets

    Aigua Font Vella

    Copa de vi Sinols – Empordàlia – DO Empordà

    Preu: 29,50€ IVA inclòs

  • Restaurant La Curenya

    Bou guisat a la ratafia amb cremós de moniato

    Menú

    Petits entrants

    Amanida Curenya

    Sopa de ceba amb ou desfilat

    Carpaccio de carn de perol amb vinagreta de tomàquet

    Carbassa a la brasa amb formatge gratinat

    Patates farcides casolanes

    Segon plat

    Bou guisat a la ratafia amb cremós de moniato

    Postres

    Brownie de castanyes amb escuma de taronja i magrana

    Pa

    Aigua Font Vella

    Vi Sinols Criança – Empordàlia – DO Empordà

    Cafè

    Preu: 30€ IVA inclòs

  • Restaurant Mas El Siubès

    Crep farcida amb paltruc d'ou, fermió, ceba caramel·litzada i romesco

    Menú:

    Entrants

    Panoli amb melmelada de figues i foie

    Carpaccio de vedella a l'oli de les tòfones del Siubès

    Crep farcida amb paltruc d'ou, fermió, ceba caramel·litzada i romesco

    El peix

    trieu una de les nostres receptes de bacallà

    La carn

    Magret d'ànec a la brasa amb reducció de llàgrimes de tardor i figues confitades del Siubès

    Les postres a triar

    Pa

    Aigua Font Vella  

    Vi Sinols Criança – Empordàlia – DO Empordà

    Cafès

    Preu per persona: 35€ IVA inclòs

    Per compartir cada dues persones

  • Restaurant Can Morera

    Hummus de cigrons del país, llardons i cruixent de sèsam

    Menú:

    De primer pica al plat de

    Humus de cigrons del país, llardons i cruixent de sèsam

    Coca de fleca amb tomata i formatge gratinat

    Bunyols de bacallà amb allioli de mel

    Peus de porc amb cargols

    Volcanet amb gelat de mandarina

    Pa i Aigua Font Vella

    Copa de vi Sinols  - Empordàlia - D.O. Empordà

    Cafè o infusions

    Preu: 25€ (IVA inclòs)

  • Restaurant Ca la Matilde

    Patata farcida de calamars i rossinyols

    Menú:

    Patata farcida de calamars i rossinyols

    *Aquest plat estarà inclòs en tots els menús del restaurant

    Menú migdia de dimarts a divendres – 13€

    Menú dissabte – 19€

    Menú diumenge – 20€

    Pa

    Aigua Font Vella

    Vi Sinols criança – Empordàlia - DO Empordà

    Cafè

  • Restaurant Sant Miquel

    Amanida de codony, magrana, figues, anxoves de l’Escala i crumble de fajol amb salsa de iogurt de la Fageda.

    Menú

    Crema de carbassa amb botifarra negra.

    Amanida de codony, magrana, figues, anxoves de l’Escala i crumble de fajol amb salsa de iogurt de la Fageda.

    Turbot al forn amb patates.

    Melós de vedella amb salsa de ratafia.

    Tatin de poma de Girona amb gelat de canyella

    Pa de Forn de llenya dels Hostalets

    Aigua Font Vella (1/2 l)

    Vi Sinols Criança (1/2 ampolla) – Empordàlia – DO Empordà

    Preu: 28,50 € (taula completa)

  • Restaurant L'Arcada de Fares

    Risotto de bolets de temporada, vieira i aire de tòfona blanca

    Entrants per escollir:
    Amanida de bolets lleugerament escabetxats amb oli de sèsam
    Embotits típics de la Garrotxa
    Timbals d’escalivada al caliu amb anxoves de l’Escala i olivada
    Patates de la Garrotxa d’elaboració pròpia
    Canelons de l’àvia
    Calamars a la romana d’elaboració pròpia (Supl. 3,00€)


    Plat principal per escollir:
    Botifarra de pagès amb fesols de Santa Pau
    Orada a la planxa o a l’all cremat
    Pollastre a la brasa amb guarnició
    Verdures de l’hort a la brasa amb oli extra verge i escates de sal
    Rissoto de bolets de temporada, vieira i aire de tòfona blanca
    Melós de vedella guisat amb cremós de patata
    Rapet fresc a la planxa o a l’all cremat amb guarnició (Supl. 5,50€)
    Entrecot de vedella de Girona (500 g) a la brasa (Supl. 5,50€)


    Postres per escollir:
    Flam de mató
    Crema catalana
    Semifred de iogurt de La Fageda amb coulis de mores
    Sopeta de fruita de temporada amb gelat
    Coulant de xocolata amb crema anglesa i gelat de mascarpone (Supl.1,00€)
    Pa i aigua inclosos. No s’inclouen els refrescs, cerveses ni cafès.

    Celler:
    Negre: Sinols Criança
    Rosat: Verdera
    Blanc: Clot d’encís
    *1/2 Ampolla de vi per persona
    *Els menús no es poden compartir

    Preu: 25,50€ IVA inclòs

  • Restaurant Cal Sastre

    Sopa de carbassa amb vieira i cansalada

    Menú:

    Aperitiu de benvinguda

    Sopa de carbassa amb vieira i cansalada

    Caneló de botifarra i bolets amb oli de tòfona

    Bacallà amb mel panses i patata al forn

    Espuma de iogurt de La Fageda amb gelat de cactus

    Pa

    Aigua Font Vella

    Vi negre Sinols Criança – Empordàlia – DO Empordà

    Preu: 38,50€ IVA inclòs

    Cafès i licors a part

  • Restaurant Can Xel

    Albergínia confitada amb brossat de Mas Farró i fruits vermells

    Menú:

    Entrant del dia

    Primer a escollir

    Albergínia confitada amb brossat de Mas Farró i fruits vermells

    Amanida amb encenalls de foie i vinagreta de mel

    Canelons a l’estil de la iaia Maria

    Crema de carbassa amb formatge de la Garrotxa

    Segon a escollir

    Llobarret a la planxa amb fons de patata i ceba

    Lluç a la romana

    Peu de porc amb gambes

    Entrecot sense os amb cremós de moniato

    Postres a escollir

    Gelat de torró amb iogurt de La fageda i xocolata

    Mató amb mel i nous caramel·litzades

    Valencià

    Sorbet de mandarina

    Aigua Font Vella

    Vi Sinols Criança – Empordàlia – DO Empordà

    Cafè

    Preu: 26€ (IVA inclòs)

    Cal reserva prèvia

  • Restaurant Ca l'Enric

    Xai de Batet, duxelle de ceps, salicòrnia, farigola i anxova

    Menú:

    El gratinat dels macarrons
    Crostes de mar i muntanya
    Brandada de bacallà amb la cotna i mel de pi
    Cruixent de pollastre amb salmís al vi ranci i fulla d’ostra
    Coca de vidre amb anxova de Santoña i escalivats
    Niu d’oreneta 
    La Carbonera
    Dry Tomatini

    El Sotabosc 
    L’Hort de les Mulleres
    Taco de pollastre amb espardenya
    Veloutè de bosc
    Remenat de cocotxes de lluç i carbassó blanc
    Becada de mar que s’amaga entre els prats
    Ventresca de tonyina a la brasa amb cabdells i patata al caliu amb tuber uncinatum
    Xai de Batet, duxelle de ceps, salicòrnia, farigola i anxova (record a pre salé)

    L’hort dolç (carrot cake) 
    Auslese
    En blanc
    Terroir de garnatxa
    Volcà en erupció

    Preu: 121€  (IVA inclòs)

    No inclou: Aigua Font Vella / Vi Celler Empordàlia  - DO Empordà

    El menú es pot acompanyar de progressió de vins. 52€

El tret de sortida de la Mostra el dóna un sopar on hi ha una representació de cuiners de restaurants de la Garrotxa. Restaurants de l’Associació d’Hostalatge, del Col·lectiu Cuina Volcànica, i els dos restaurants amb Estrelles Michelin de la comarca. Un total de 15 establiments, que el dimecres 25 d’octubre oferiran un sopar format per un variat aperitiu que se servirà a l’espai Clar de Lluna del Restaurant Ca l’Enric de la Vall de Bianya, per continuar amb el sopar a l’interior de la zona de banquets Via Annia, amb un plat principal, unes postres, i per aquells que els vingui de gust un gintònic elaborat amb Gin Volcànic. El transcurs del sopar, serà conduït i dinamitzat pel Mag Nani, que amb la seva alegria i màgia, donarà pas a sorpreses i presentarà els reconeixements que el gremi atorga a aquelles empreses, associacions o estaments que treballen

El preu del sopar és de 55€, i els tiquets s’han de comprar enviant un correu a info@garrotxahostalatge.cat o bé trucant al 607401947.

Per altra part, del 26 d’octubre al 26 de novembre es podran degustar els menús de la Mostra en els diferents restaurants participants. Uns menús que inclouen el plat del dia del sopar.  

Llegir més